Bosna i Hercegovina, FBiH
HERCEGOVAČKO NERETVANSKA ŽUPANIJA - KANTON
Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo
Spašavanje u slučaju poplava uz upotrebu čamaca za pripadnike službi zaštite i spašavanja

U Nikšiću su od 8. do 10. svibnja, u okviru  projekta „Zajednički odgovor“, organizirane obuka i interventna vježba na temu Spašavanje u slučaju poplava uz upotrebu čamaca za pripadnike službi zaštite i spašavanja iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u cilju jačanja spremnosti za spasilačke intervencije, kao i unapređivanja prekogranične suradnje. Obuku su održali instruktori sa velikim iskustvom u ovoj oblasti, Milan Radović, Vladan Burić i Marko Jočić, a obuci i vježbi je prisustvovalo oko 40 spasioca.

Kroz prezentacije relevantnih tema, kao i praktičan rad koji je omogućio dodatno učenje, učesnici treninga i vježbe su značajno unaprijedili svoju pripremljenost za spašavanje u slučaju poplava uz korištenje čamaca. Pokazna vježba koja je održana 10. Svibnja na jezeru Krupac je omogućila provjeru stečenih znanja i vještina, a ove zajedničke aktivnosti su doprinijele i unapređivanju prekogranične suradnje, koja je od izuzetnog značaja u oblasti zaštite i spašavanja.

Projekat  „Zajednički odgovor“  financira Evropska unija posredstvom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo
HERCEGOVAČKO NERETVANSKA ŽUPANIJA - KANTON
Kontakt informacije
Stjepana Radića 3/3
88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
036 319 869
www.upravaczvhnz-k.ba/
Copyright © 2023 ito.ba. All Rights Reserved.
cross