Bosna i Hercegovina, FBiH
HERCEGOVAČKO NERETVANSKA ŽUPANIJA - KANTON
Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo
Neumskim vatrogascima donirano vatrogasno vozilo

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-e kontinuirano ulaže sredstva u modernizaciju vatrogasne opreme na području cijele naše Županije.  Do sada su ukupno nabavljena 23 višenamjenska vozila za sve naše općine. Vozila su financirana iz vlastitih sredstava, kao i sredstvima drugih institucija, kao što je Fond za zaštiu okoliša FBiH i drugi.Također veliki dio opreme za naše vatrogasce, kao i  ostale službe zaštite i spašavanja nabaljeno je uz pomoć IPA fondova.

Danas je Vatrogasna postrojba Neum od Uprave dobila višenamjensko vatrogasno vozilo vrijedno 300.000,00 KM, koje je neka vrsta kompenzacije za požare koji su pogodili općinu Neum u proteklom razdoblju.

– Današnja primopredaja nastavak je aktivnosti koje Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo poduzima s ciljem opremanja vatrogasnih postrojbi u HNŽ.  Podsjetit ću na to kako su ovakva i slična vozila već dobile gotove sve jedinice lokalne samouprave u našoj županji.  Naš primarni cilj jeste i dalje ulagati u opremanje i modernizaciju vatrogasni postrojbi,  kako bi vatrogasci kvalitetno mogli odgovoriti izazovima koji se od njih očekuju. Posebno zahvaljujem svojim suradnicima koji marljivo i uspješno rade na našim zajedničkim ciljevima. - kazao je Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ.

Svečanosti primopredaje vozila nazočili su  Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s ministrom unutarnjih poslova Marijom Marićem te ministrom financija i zapovjednikom Stožera civilne zaštite HNŽ-a Adilom Šutom.

Na sastanku u prostorijama Općinskoga poglavarstva, načelnik Neuma Dragan Jurković upoznao je visoko izaslanstvo županijske izvršne vlasti s aktualnim stanjem u Općini, kao i izazovima s kojima se njezina uprava i žitelji suočavaju. Jurković se zahvalio Vladi na kontinuiranoj potpori, te  na poseban način na današnjoj donaciji novog vozila.

Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo
HERCEGOVAČKO NERETVANSKA ŽUPANIJA - KANTON
Kontakt informacije
Stjepana Radića 3/3
88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
036 319 869
www.upravaczvhnz-k.ba/
Copyright © 2023 ito.ba. All Rights Reserved.
cross